5 voordelen van een traineeship

Ben je net afgestudeerd en enorm gemotiveerd om de arbeidsmarkt te veroveren? Geef jouw carrière een kickstart door een traineeship te volgen! Het is the best of both worlds: een volwaardige baan én een opleidingstraject in één. Daarnaast zijn er nog vele andere voordelen en redenen om na je studie te kiezen voor een traineeship.

1. Intensieve persoonlijke begeleiding

Tijdens een traineeship is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Je wordt begeleid door een persoonlijke coach, je People Manager, die nauw betrokken is bij jouw opleidingstraject. Samen bespreken jullie jouw sterke punten en de skills die je nog moet ontwikkelen. Daarnaast is dit de persoon waarmee je regelmatig kunt sparren en die je uitdaagt om steeds opnieuw goede resultaten neer te zetten. Zo haal je steeds weer het beste uit jezelf.

2. Trainingen en kennisopleidingen

Je hebt de mogelijkheid tot het volgen van tal van trainingen en kennisopleidingen, waardoor je sneller een goed gevulde rugzak hebt. Dit geeft je handvatten om snel stappen te zetten binnen Talent&Pro en de financiële dienstverlening.

3. Omgeving met mede-trainees

Een traineeship volg je niet alleen. Je werkt samen met jonge, net afgestudeerde mensen die ook een traineeship volgen. Met je mede-trainees kun je voortdurend sparren en boek je samen successen. Natuurlijk is er ook genoeg ruimte voor gezelligheid en leer je elkaar tijdens borrels en evenementen nog beter kennen. De kans is dan ook groot dat je leuke vriendschappen en connecties aan een traineeship overhoudt.

4. Je leert verschillende bedrijven kennen

Je wordt bij meerdere toonaangevende bedrijven gedetacheerd. Zo doe je op verschillende plaatsen ervaring op en leer je diverse bedrijfsculturen kennen. Hierdoor ontdek je wat er goed bij jou past, en in welke werkomgeving jouw talenten het beste tot hun recht komen. Daarnaast bouw je direct een divers netwerk op dat ook later in je carrière van pas komt.

5. Zeer goede doorgroeimogelijkheden

Tijdens een traineeship ontwikkel je in korte tijd niet alleen veel competenties, maar doe je ook waardevolle werkervaring op. Het is dan ook een echte carrièreversneller; de terugkerende doorgroei naar een andere rol bij een ander bedrijf zorgt voor een vliegende start van jouw loopbaan. Talent&Pro biedt verschillende financiële traineeships aan.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan onze vacatures.