5 Tips over solliciteren in de financiële sector

Natuurlijk weet je al dat spelfouten not done zijn en dat 1 A4’tje genoeg is voor je brief, maar wist je ook dat je beter maar één keer bij een organisatie kunt solliciteren? En dat je beter niet teveel grote namen kunt noemen in je sollicitatiebrief? Onderstaande tips helpen je bij het solliciteren naar een baan in de financiële sector.

1. Laat zien dat je op de hoogte bent van ontwikkelingen in de branche

Als je in de financiële sector wilt werken, dan doe je er goed aan op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de branche. Door een actueel onderwerp, bijvoorbeeld de bankencrisis, aan te snijden in je brief, laat je zien dat je goed op de hoogte bent.

2. Focus op vaardigheden die van pas komen in de financiële sector

Heb je al vaardigheden opgedaan die essentieel zijn in de financiële dienstverlening? Noem deze dan in je sollicitatiebrief. Een bijbaan waarbij je veel klantencontact had, kan een indicatie geven dat je klantgericht bent ingesteld.

3. Solliciteer één keer bij een organisatie

Door één keer bij een organisatie te solliciteren, voorkom je dat je meerdere keren of foutief in het recruitmentsysteem komt. Daarnaast kan het overkomen alsof het je niet veel uitmaakt voor welke functie je wordt gekozen. Mocht een bedrijf meerdere interessante functies aanbieden, dan kun je dit in je sollicitatiebrief aangeven.

4. Vermijd grote organisaties in je brief

Soms ontkom je er niet aan en in je CV moet je het natuurlijk wel noemen, maar in de regel kun je het benoemen van ‘grote namen’ uit de financiële wereld, zoals ING Bank of ABN Amro beter vermijden in je brief. Dit kan namelijk overkomen alsof je op zoek bent naar een bepaalde status. Solliciteer je op een specifieke functie bij een bank, geef dan aan waarom jij je kunt identificeren met het bedrijf.

5. Gebruik een professionele foto in je cv

Deze tip spreekt eigen voor zich maar wordt toch vaak vergeten. Als je in de financiële sector wilt werken, is een professionele foto op je cv een must.  Dus geen vakantiekiekje, maar een goede profielfoto waarop je netjes gekleed bent.

Heb je vragen met betrekking tot sollicitatiebrieven, je cv of ben je geïnteresseerd in het ontwikkeltraject van Talent&Pro? Neem contact op door te bellen naar 088 170 14 00 of stuur een e-mail naar info@talent-pro.com.