Aan de kant van de klant: Sjoerd Roelofs (Delta Lloyd)

Kine Bakers
20 februari 2018
 | Leestijd:

Wie: Sjoerd Roelofs, 40 jaar.
Wat: “Ik ben Teammanager Actuarial Finance & Reporting bij Delta Lloyd of eigenlijk Nationale-Nederlanden, want op 1 april 2017 zijn we gefuseerd. Mijn team bestaat uit actuarissen die de financiële verslaglegging verzorgen richting de externe betrokkenen, zoals de toezichthouders.”
Over Delta Lloyd: Delta Lloyd is een brede financiële dienstverlener waar zowel zakelijke als particuliere klanten terecht kunnen voor onder meer (levens)verzekeringen, vermogensbeheer en pensioenproducten. Op 1 april 2017 is Delta Lloyd gefuseerd met Nationale Nederlanden.
Werkt bij Delta Lloyd sinds: “2006, dus al 12 jaar. In verschillende functies.”
Werkt met Talent&Pro samen sinds: “Anderhalf tot twee jaar. Sinds ik deze functie als Teammanager heb.”
Leuke anekdote: “Onlangs hadden we bij Paul Woerde (Unit Manager Actuarieel red.) een vacature uitgezet voor iemand op de herverzekeringen afdeling (er is sprake van herverzekering als de verzekeraar zichzelf verzekert voor het risico op schade). Toevallig hebben we daar een dame werken die zelf óók bij Talent&Pro heeft gewerkt. Zij werd vervolgens door Talent&Pro gebeld of ze misschien nog een geschikte kandidaat kende. Dat vond ik heel leuk. Daardoor merk je dat er een goede relatie is, wat zorgt voor een prettige samenwerking. Natuurlijk gaat het bij ons beide om de business, maar dan wel op een leuke, laagdrempelige manier.”


Sjoerd, leuk dat je namens Delta Lloyd (Nationale-Nederlanden) jouw ervaring met Talent&Pro wilt delen. Kun je vertellen wat op dit moment jullie grootste uitdaging is en hoe T&P hierbij helpt?

“Vanwege de fusie gebeurt er op dit moment heel veel bij ons. Op twee manieren: enerzijds zie je dat mensen weggaan en kiezen voor een ander pad. Anderzijds levert het feit dat Nationale-Nederlanden als organisatie nèt iets anders werkt dan Delta Lloyd, een boel extra werk op. Onze grootste uitdaging is dan ook hoe we op de lange termijn de ‘toko’ draaiende weten te houden. Daar helpt Talent&Pro ons enorm mee, door hun medewerkers in te zetten bij uitval en meerwerk.”

“Talent&Pro heeft een goede relatie met haar (oud)medewerkers, wat zorgt voor een prettige samenwerking.”

Wat doen de T&P’ers in jouw team? En merk je dat jouw eigen ervaring in de detachering helpt bij de begeleiding?

“Op dit moment heb ik drie T&P’ers in dienst. Als actuarissen zorgen zij voor de jaarverslaggeving en het vaststellen van de benodigde voorzieningen. Ze vormen een belangrijk onderdeel in de financiële rapportagecyclus én dus van ons hele team. Zo probeer ik ze dan ook te begeleiden en te sturen: als onderdeel van het team en niet als externe. Vanuit mijn ervaring weet ik dat ik dat toentertijd ook belangrijk vond. Natuurlijk is de ervaring handig om ‘feeling’ te houden met het detacheringsvak en dat je weet hoe het werkt.”

Wat vind jij kenmerkend aan de dienstverlening van Talent&Pro?

“Dat ze goede mensen voorstellen die hands-on aan de slag kunnen én gaan. Talent&Pro zal nooit mensen inzetten met een hoogdravend ‘consultancyverhaal’. Wat ik ook mooi vind is dat Talent&Pro veel verschillende expertises in huis heeft: actuarieel, verzekeringen, Business IT. Het is prettig als medewerkers in de breedte inzetbaar zijn. Zo hadden we bijvoorbeeld ook een T&P’er van de unit Business IT bij ons werken, die op andere zaken focust dan een T&P’er uit de unit Actuarieel.”

“Talent&Pro levert goede mensen die hands-on aan de slag kunnen én gaan.”

Wat is het grootste succes wat je samen met ‘jouw T&P’ers’ hebt behaald?

“Begin 2017 hadden we een specifiek project wat vroeg om een grote inzet van de mensen die de systemen konden runnen. Normaliter hebben we daar maar één medeweker voor, maar de omvang was dusdanig groot dat we vanuit Talent&Pro twee extra mensen hebben bijgeschakeld. Die waren meteen beschikbaar en snel ingewerkt. Ja, dit zie ik zeker als een succes waar Talent&Pro een belangrijke bijdrage in heeft geleverd.”

Kun jij Talent&Pro in drie woorden omschrijven?

“De medewerkers van Talent&Pro zijn goed inzetbaar, hands-on en de samenwerking is heel prettig.”

 

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.