Van starter naar projectmanager: vijf carrièretips van Femke!

Femke van Booren begon bij ons als trainee in de unit Pensioen & Leven. Zij maakte van het traject een managementtraineeship, want twee jaar na haar aantreden werkt ze als projectmanager binnen Redmore Solutions. In deze blog leggen we je, aan de hand van een korte biografie en vijf tips van Femke, uit hoe je van starter naar senior groeit met een traineeship van Talent&Pro!

Starter droomt van carrière in Human Resources

Femke studeerde af in 2012. Met een bachelorgraad Management Economie en Recht (MER), een master Arbeidsrecht, stage-ervaring binnen de HR en de vurige wens om die HR-wereld te veroveren was de destijds onmogelijke arbeidsmarkt maar een bescheiden doorntje in het oog. Een mooi avontuur als HR verzuimmedewerker kwam er. Een periode waarin ze veel leerde, maar ook tot de conclusie kwam dat ze toch niet haar pijlen enkel en alleen op HR wilde richten: “Er is zoveel meer dan HR, en dat ontdekte ik door nieuwsgierig te zijn en blijven.”

Het traineeship Pensioen & Leven

Femkes nieuwsgierigheid pakte goed uit. In haar netwerk bevond zich namelijk ook een van onze People Managers. Gewapend met deze aanbeveling en het vertrouwen dat Talent&Pro ook Femke graag wilde helpen bij het vormgeven van haar loopbaan startte ze in 2016 bij Talent&Pro met het traineeship Pensioen & Leven. De eerste opdracht was bij Nationale-Nederlanden, waar ze op de afdeling Echtscheidingen de nodige meters kon maken in de wereld van pensioen- en levensverzekeringen.

Projectmanager Redmore Solutions

Kostbare ervaring, waarbij Femke ook haar kracht en interesse in het ondersteunen en managen van projecten ontdekte. En dat is maar goed ook. Talent&Pro en Redmore Solutions bieden de mogelijkheid om verzekeraars en vermogensbeheerders digitale en procesmatige projecten volledig uit handen te nemen. Dus toen Univé met een groot project aanklopte om gebruik te maken van deze dienst, klopte Redmore Solutions aan bij Talent&Pro. Femke werd naar voren geschoven en is inmiddels binnen het project Hersteladvies AOV doorgegroeid naar de rol van projectmanager. Desgevraagd laat Femke weten wat ze zo gaaf vindt aan projectmanagement. “Het geeft enorm veel voldoening om de stappen voorwaarts te realiseren, mijn collega’s scherp te houden en naar een fijn resultaat toe te werken.”

Vijf carrièretips van Femke

Tot slot vijf carrièretips van Femke, voor hoogopgeleid jong talent dat op zoek is naar die mooie volgende stap:

  1. Een stage is niet hetzelfde als een baan. Leer ervan, maar blijf nieuwsgierig!
  2. Het werk dat je gaat doen bevat altijd minder leuke elementen. Haal energie uit de leuke dingen!
  3. Dromen van een carrière is mooi, blijven dromen tijdens je werk is onbetaalbaar!
  4. Honderd jaar op een plek, elk jaar jobhoppen. Het is allebei oké! Met Talent&Pro kan het toevallig allebei…
  5. Je hebt heel veel te bieden. Zoek een organisatie bij wiens cultuur je een goed gevoel hebt. Als je aan het eerste gesprek en de mensen een goed gevoel overhoudt, zit het waarschijnlijk ook goed!

Ook doorgroeien van trainee naar (project)manager?

Bekijk dan onze traineeships! Hulp nodig bij je keuze, doe dan eerst de unitmatch!