Starter Casper Feijs: de voorliefde voor Pensioenen verklaard!

Carrière pensioenadviseurPensioenen zijn voor ouderen, pensioenen zijn stoffig en waarom zou ik me bezig houden met iets waar ik de komende veertig jaar echt totaal niet aan wil denken? Wrong, wrong, wrong. Pensioenen zijn heel belangrijk, erg complex en daarom extra uitdagend. En bieden bovendien een uitgelezen kans om werk met betekenis te doen. Zie Casper Feijs: een goed voorbeeld van een gemotiveerd, voorbereid en beoogd Pensioenadviseur, die precies weet wat er mogelijk is binnen het traineeship Pensioen & Leven van Talent&Pro. We vroegen hem waar zijn voorliefde voor pensioenen vandaan komt.

De perfect match tussen opleiding en loopbaan?

Casper studeerde Financial Services Management aan de Hogeschool Utrecht, een opleiding die sinds kort omgedoopt is tot Finance, Tax and Advice. “Die opleiding bereidt studenten voor op een carrière in de financiële dienstverlening. De bedoeling is dat je na afstuderen aan de slag gaat als adviseur, waarbij je voor financiële instellingen complexe vraagstukken aanpakt.” Tijdens de opleiding haalde Casper een hele rits Wft’s, de vakbekwaamheidsdiploma’s waarmee je bevoegd bent om binnen de financiële dienstverlening als adviseur te mogen werken. “Dat is wel een fijne bijkomstigheid. Het scheelt me namelijk ook weer wat studie-uurtjes tijdens mijn onboarding en start bij Talent&Pro. Bovendien fijn dat ik in het traineeship gelijk weet waar ik me verder in wil specialiseren.”

Pensioenen met de paplepel ingegoten?

De financiële dienstverlening lijkt in ieder geval ook een klein beetje met de paplepel ingegoten. “Mijn vader is financieel planner. Thuis hoorde ik daarom regelmatig de laatste nieuwtjes over de financiële dienstverlening. Dat vond ik interessant. Omdat ik het interessant vond wilde ik het begrijpen. En als je iets begint te begrijpen ga je het vaak ook leuk vinden. Dat is in ieder geval hoe het werkt bij mij.” Je zou dus zeker kunnen zeggen dat zijn interesse in financiële vraagstukken met de paplepel is ingegoten, maar geldt dat ook voor de voorkeur voor pensioenen? Eindigden de verhalen die hem vroeger voorgelezen werden misschien altijd met het iets minder bekende “en ze leefden nog lang en gelukkig, omdat ze goed nagedacht hadden over hun pensioenregeling…“? “Haha, nee niet echt. Mijn vader was meer een man van de hypotheken.”

Werkervaring als meest waardevolle (mee)speler?

Spit je het cv van Casper verder door, dan valt ook zijn ruime ervaring aan stages en bijbaantjes binnen de financiële dienstverlening op. “Ik heb tijdens mijn studie de nodige meters gemaakt bij verschillende financiële instellingen. In de verzekeringen bijvoorbeeld, maar ook bij buitenlands geld-specialist GWK Travelex, in de makelaardij en bij een financieel adviesbureau. Het heeft me zeker geholpen bij mijn keuze om door te gaan binnen de financiële dienstverlening. Ik help graag mensen geldzaken simpel en logisch maken. En doe dat graag door direct klantcontact. In mijn werk- en stage-ervaring heb ik altijd wel gezocht naar functies waarin dat kon. Een mooie bijkomstigheid is dat ik me tegelijkertijd ook breed heb kunnen oriënteren binnen de financiële sector.”

Een kloppende optelsom: het traineeship Pensioen & Leven

Het is dan ook duidelijk dat er niet één reden is voor Caspers keuze voor het traineeship Pensioen & Leven. Het is vooral een combinatie van het voorgaande geweest. Misschien is het financiële en dienstverlenende Casper inderdaad met de paplepel ingegoten, en hebben zijn stages hem de ogen geopend voor alle mogelijkheden die er zijn. Maar het is vooral de complexiteit die hij daarin bij het thema pensioenen tegenkwam dat hem heeft doen kiezen voor een carrière als pensioenadviseur. “Wft Pensioen was tijdens mijn studie bijvoorbeeld de zwaarste module. Toen ik die haalde was ik niet blij dat ik ervan af was. Ik dacht juist, dit is zo complex, als je hier alles over weet kun je je echt onderscheiden als adviseur.”

Ontwikkelen tot pensioenspecialist: blijvend behoefte aan goed advies!

Het pensioenstelsel is bovendien zo aan verandering onderhevig, dat de behoefte aan goed advies voor particulieren volgens Casper eerder toeneemt dan afneemt. “Waar je binnen andere takken van de financiële dienstverlening ziet dat mensen steeds meer zelf kunnen regelen, denk ik dat dit voor pensioenen voorlopig mee gaat vallen. De komende twintig jaar verwacht ik wel dat complexe begrijpelijk te blijven maken voor klanten. Zo kan ik mij mooi ontwikkelen als pensioenspecialist, en dankzij het traineeship Pensioen & Leven hopelijk binnen een aantal jaar uitgroeien tot volwaardig pensioenadviseur.”

Vind jij pensioenen ook interessant, of maak jij het complexe simpelweg graag begrijpelijk voor anderen? Wie weet ben jij dan ook een Casper, en perfect voor het traineeship Pensioen & Leven!