Sarissa van Veenendaal: trainee én topsporter!

Blog Pensioen & levenFulltime werken op kantoor. Het bevalt de meeste mensen prima, maar stiekem was het wel een beetje een plan B. Een plan dat in werking trad zodra je je realiseerde dat je niet het talent, de tijd, het geduld en de drive had om topsporter te worden. De voetbalvelden en hockeyvelden van VV Tholen en Kampong stromen in het weekend vol met jongeren en ouderen die nog altijd in ontkenning zijn over hun kansen op een oranje-selectie. Maar er zijn ook mensen die een carrière op het hoogste niveau wél mogen combineren met een ‘normale’ carrière. En van die drukte ook nog eens een deugd weten te maken. Sarissa van Veenendaal is daar een van. Eind augustus stond ze nog op het EK kanopolo in Coimbra (Portugal) waar ze met het damesteam een mooie vijfde plek veiligstelde. In september werd Sarissa met KV Keistad tweede op het EK voor clubteams. Momenteel zit ze op opdracht bij pensioenuitvoerder Blue Sky Group. Topsport combineert ze niet alleen succesvol met een fulltime traineeship. Volgens Sarissa versterken de twee elkaar zelfs…

1. Continu in ontwikkeling zijn

De belangrijkste overeenkomst tussen topsport bedrijven en het traineeship zit hem volgens Sarissa in de beweging. “Het traineeship en Talent&Pro draaien voor mij voornamelijk om vooruitgang. Je kijkt continu kritisch naar waar je staat en waar je naartoe wilt.” Die benadering hanteert Sarissa ook in haar kanopolo-carrière. Op het EK 2015 scoorde ze in de verlenging het winnende doelpunt in de strijd om de derde plek. “Ik weet nog precies hoe het ging. Hoe de bal weer uit het doel ketste, hoe mijn teamgenoten reageerden, het gevoel dat ik op dat moment had. Maar ik weet ook nog dat ik gelijk na ging denken over manieren waarop we ons konden verbeteren. Waarom hadden we überhaupt een verlenging nodig? Alleen door zo naar je successen én nederlagen te kijken kun je je blijven ontwikkelen. Het blijft wel belangrijk om van je successen te genieten. Je werkt als sportvrouw en professional continu naar de volgende mijlpaal toe. Ik vergeet zelfs weleens van het moment te genieten.”

2. Het belang van vertrouwen en goede coaching

Sarissa heeft dan ook een coach nodig die haar daaraan herinnert. Bij Talent&Pro is dat haar People Manager Esther Zuring. “Esther is heel goed in zaken in perspectief zetten als ik te snel door wil. Ze biedt echt die helicopterview en zorgt er bijvoorbeeld voor dat ik een extra dagje vrij neem. Vooral als je een periode hebt waarin je zes opeenvolgende weekenden een toernooi hebt is dat in het kader van vitaliteit echt nodig. Je People Manager helpt jouw traineeship echt vormen naar wat jij als persoon en professional nodig hebt. Bij een teamsport doe je ook niet allemaal dezelfde krachttraining. Je kijkt naar wat voor jouw rol goed werkt.” Coaching is voor Sarissa’s carrière als vaste waarde in het kanopolo-team van Nederland namelijk even belangrijk geweest. “Kanopolo is voor een groot deel een gemengde sport. Ondanks de concurrentie van veel jongens werd mij altijd goed duidelijk gemaakt dat ik een toekomst had in de sport en kreeg ik volop kans om door te schuiven naar de hogere teams. Dat vertrouwen is superbelangrijk geweest in mijn kanopolo-carrière.”

3. (Samen)werken in teamverband

Topsport en een carrière betekent fulltime opleidingen, opdrachten, trainingen én toernooien combineren. Daar moet toch iemand de dupe van worden zou je denken. Veel tijd brengt Sarissa door op opdrachten bij klanten van Talent&Pro. Merken zij iets van het drukke leven van Sarissa? Volgens Sarissa wel, maar vooral in positief opzicht. “Bij PGGM had ik een manager die het enorm leuk vond wat ik deed en heel Google afstruinde om alles over me te lezen. Klanten en opdrachtgevers vinden het over het algemeen juist gaaf en zien het waardevolle ervan in. De sterke punten die tijdens mijn evaluaties steevast naar voren komen zijn punten die voortkomen uit mijn sportcarrière. Ik krijg als compliment bijvoorbeeld dat ik werk als teamsport benader. En dat herken ik wel. Als ik door mijn werkvoorraad heen ben ga ik anderen helpen. Een wedstrijd win je ook niet in je eentje, dat doe je samen. Opdrachtgevers beseffen heel goed dat die instelling gevoed wordt door mijn sport.”

4. Investeren in je ontwikkelpunten

Sarissa is het energieke type. Het is een voordeel, dat heel soms ook tegen je kan werken. “Mijn werk vraagt soms van me dat ik mij zes uur ergens geconcentreerd in vastbijt. Dat gaat me inmiddels goed af, maar dat is in het begin van mijn traineeship niet altijd zo geweest. Gaandeweg leer je trucs waardoor je de dingen kunt doen die je niet helemaal liggen. Veel tips kreeg ze van ervaren collega’s. “Op mijn eerste opdracht trof ik mede-T&P’er en Pro’er Ruud Hoonhorst, die tijdens de start van zijn carrière met vergelijkbare vragen had gezeten. De parallellen met kanopolo zijn ook hier zichtbaar volgens Sarissa. “Sommige verbeterpunten zie je zelf, maar vaak is ook het team om je heen enorm belangrijk. Bij kanopolo vecht je continu om positie en probeer je in de duels onder je tegenstander te komen. De makkelijkste manier is door een slag naar voren te zetten. Laatst merkte een teamgenoot tijdens de training op dat ik op het cruciale moment onbewust juist een kleine slag naar achteren zet. Na duizenden trainingen ontdek je dan toch weer iets dat je kunt verbeteren. Om aangesloten te blijven bij de absolute top zijn dat soort details enorm belangrijk.”

5. Waardevolle vriendschappen creëren

Nog een gemeenschappelijke deler zijn de offers die je moet brengen. Bijvoorbeeld op het gebied van vrienden. “Het kanopolo-seizoen loopt van eind april tot en met eind september. Ook in de winterperiode train ik zes keer per week om in conditie te blijven. Dat betekent dat vrienden soms vijf weken moeten wachten voor we kunnen afspreken. Ik zeg altijd grappend dat ik zomervrienden en wintervrienden heb. De mensen van kanopolo zie ik tijdens het seizoen meer, de rest in de wintermaanden.” Ook hier heeft Sarissa geleerd toch het maximale uit een druk leven te halen. “Ik bel vrienden regelmatig tijdens mijn rit van het werk naar huis. Bij T&P heb ik een superhecht vriendenclubje overgehouden aan de introductieperiode, waarmee we altijd leuke uitjes organiseren. Ik baalde wel dat ik afgelopen zomer vanwege een toernooi niet met ze mee kon naar Mallorca, maar we hebben gelukkig ook alweer een volgende meet-up gepland staan. Het voordeel van vriendschappen onderhouden terwijl je superdruk bent is dat je dan ook gelijk weet dat je vrienden goede vrienden zijn!”

Het grootste verschil tussen traineeship en topsport: “Minder snel een schouder uit de kom tijdens het traineeship!”

Zouden er dan ook grote verschillen zijn tussen topsport en een traineeship van Talent&Pro? Volgens Sarissa wel. “De kans dat je arm uit de kom schiet is bij het traineeship wat kleiner, haha. Je hebt wat minder snel kneuzingen aan je vingers en iets minder snel een polsblessure. Maar dat spreekt voor zich denk ik. Al met al ziet kanopolo er heftiger uit dan het is hoor, het is echt ‘gecontroleerd geweld’. Verder kan ik je zowel een regelmatig potje kanopolo als een traineeship van harte aanraden.”

Ook topsport bedrijven? Start dan met je eigen Traineeship Pensioen & Leven

Sarissa begon na haar studie Management in de Zorg met het traineeship Pensioen & Leven. Na opdrachten bij pensioenuitvoerder PGGM en pensioenfonds StiPP werkt ze momenteel als allround medewerker Pensioenservice bij Blue Sky Group. Ben jij iets minder sportief, maar hecht je net zoveel waarde aan ontwikkeling, coaching, vriendschap en vertrouwen? Solliciteer dan direct en kom werken bij Talent&Pro!