Life in the Fastlane: het versnelde traineeship van Timo

Om te voldoen aan de wens van onze medewerkers om zichzelf nóg sneller te ontwikkelen, hebben we dit jaar een nieuwe variant van onze traineeships gelanceerd. Tien starters die zich sneller kunnen én willen ontwikkelen zijn afgelopen juni op basis van potentie, prestatie en relatie met Talent&Pro geselecteerd om te starten met het Fastlane-traject. Timo Goes, trainee Pensioen & Leven, heeft de eerste maanden van het Fastlane-traject inmiddels doorlopen en deelt graag zijn ervaringen.

Van “baan” wisselen. Hoe ziet dat eruit?

De Fastlane is ontwikkeld voor trainees die door deelname versneld doorstromen van de talent- naar de pro-fase. Je legt dezelfde weg af, maar dan sneller. De talentfase duurt normaal gesproken twee jaar. Nu is het zo dat je na je eerste zes maanden in aanmerking komt voor het traject. De resterende achttien maanden kun je dan halveren. Toch negen maanden winst! Ideaal voor medewerkers die behoefte hebben aan meer snelheid en willen investeren in een periode van versnelde groei.

Inmiddels bijna een jaar geleden diende Timo een open sollicitatie in bij Talent&Pro. Na jaren gewerkt te hebben in de supermarktbranche, merkte hij dat de onregelmatigheid van het werk te veel impact had op zijn privéleven en ging hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. “Ik nam een kijkje op de website van Talent&Pro en behalve de traineeships sprak de bedrijfscultuur mij enorm aan. De aftermovie van de skitrip bijvoorbeeld. Het zag er zo leuk en gezellig uit dat ik dacht, de volgende editie wil ik niet missen. Ik solliciteerde, en kocht na het tekenen van mijn contract natuurlijk gelijk een skibril!”

Agile/Scrum, Lean Green Belt en veel meer

Maar het traineeship is natuurlijk zoveel meer dan alleen lol en gezelligheid. Want hoe ziet het landschap eruit in de Fastlane? Welke tussenstations passeer je allemaal en wat krijg je ervoor terug? Gemiddeld is Timo één keer per week een avond of dagdeel bij Talent&Pro te vinden, waarbij hij Personal Performance-trainingen volgt van zowel de talent- als de pro-fase. Ook ga je aan de slag met Agile/Scrum Foundation. “In deze opleiding leer je hoe scrum-principes werken en pas je dit tijdens de les ook direct toe. Zo hebben we een keer een toren gebouwd van spaghetti. Heel grappig natuurlijk, maar vooral interessant om te zien hoe je als team werkt en communiceert.” De komende maanden staan Commerciële Vaardigheden, Lean Green Belt en Personal Development nog op het programma voor de Fastlane groep. Met als afsluiting een periode waarin de deelnemers de keuze hebben nog een Wft-diploma te halen of een andere opleiding te doen.

Begeleiding in de Fastlane

Het volgen van de Fastlane vraagt meer tijd en energie van de trainees, waarbij het fijn is om af en toe even stil te staan en met iemand te kunnen sparren. Als je aan Timo vraagt welke rol zijn People Manager vervult dan is een ‘spiegel voorhouden’ de beste verwoording, waarbij zij hem elke keer weer in de juiste richting weet te sturen. “Mijn People Manager had tijdens mijn tweede sollicitatiegesprek al direct in de gaten wie ik ben. Dat vind ik wel heel knap. Sowieso is Talent&Pro een hele frisse, warme en gezellige organisatie waarbij ik geen afstand voel tot bijvoorbeeld mijn Unit Manager. Ik vind dat wel echt tof.”

De vertaalslag van theorie naar praktijk

Natuurlijk bestaat het traineeship en de Fastlane niet alleen uit leren, maar ook uit het toepassen in de praktijk. Timo is bij a.s.r. verzekeringen werkzaam als Klantadviseur Leven waar hij klanten zowel per e-mail als telefoon helpt. Vanaf het begin is hij ook op opdracht bezig om te groeien door meerdere kansen aan te pakken. “Ik werk mee aan een project waarbij ik binnenkomende klachten analyseer en met een verbeterplan kom. Ook ben ik bevoegd om de meer complexe dossiers op te pakken. Het komt soms voor dat ik een aantal uur kwijt ben aan één dossier. Intensief, maar bovenal heel leerzaam doordat je veel meer de diepte in gaat. Kennis die ik vervolgens ook met nieuwe collega’s deel zodra ik ze inwerk.”

Wat alle T&P’ers kenmerkt is hard werken, plezier maken en de droom om rollen te gaan vervullen als teammanager, projectleider of specialist. De Fastlane past ook bij de ambitie van Timo om door te groeien tot leidinggevende in de pensioensector of zich te gaan verdiepen in klantdata en onderzoek. “Door mijn achtergrond in Agile/Scrum begrijp ik beter wat er op de afdeling speelt en kan ik mijn kennis hierover direct toepassen. Ik vind het leuk om de vertaalslag te maken van theorie naar praktijk, zodat ik ook andere collega’s kan betrekken en kan uitleggen wat de voordelen zijn van werken via Agile/Scrum.”

Zoek jij, net als Timo, graag de uitdaging? En doe jij alles het liefst net iets sneller dan de rest? Dan is de Fastlane iets voor jou. Bij al onze traineeships kom je in aanmerking voor de Fastlane. We zijn benieuwd of we je bij kunnen houden. Solliciteer hier!