Arnando Bokslag: Talent netwerkt als een Pro

Arnando Bokslag is sinds augustus 2017 T&P’er. Bij Talent&Pro laat hij zien waarom attitude net zo belangrijk is als skill. Na twee mooie stappen in de zestien maanden dat hij onderdeel is van onze organisatie groeit hij nog dagelijks. Door zijn positieve uitstraling laat hij bij collega’s én klanten een positieve indruk achter. En dat opent deuren. Hoe? Dat lees je in deze blog.  

Professioneel paspoort

2012-2016: Bedrijfskunde (BA) en Accounting & Financial Management (MSc.)
Augustus 2017: Interimspecialist Talent&Pro (unit Bancair)
September 2017: Medewerker Hypotheken Contactcentrum (De Hypotheker)
Juni 2018: Teamlead Hypotheken Contactcentrum (De Hypotheker)
Oktober 2018: Junior Propositie Marketeer

Bij Talent&Pro leren door te reizen

Achter elk paspoort schuilt een persoon.  Maar in het geval van Arnando is van schuilen nooit sprake. Na zijn studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit trok hij vier maanden door Australië om wat van de wereld te zien. Bij Talent&Pro weten we inmiddels dat de wereld ook blij mag zijn meer van Arnando gezien te hebben.
Na zijn terugkomst stond Talent&Pro recruiter Tim Koenen Arnando in zijn LinkedIn-inbox op te wachten. Of hij weleens had nagedacht over een traineeship in de financiële dienstverlening, en of hij na zijn verre reis eindelijk zou willen overwegen te settelen bij Talent&Pro. “Ik had gekozen voor een brede studie om niet beperkt te worden in mijn mogelijkheden. Dus Talent&Pro, met al haar opleidingsmogelijkheden en opdrachten, was een logische vervolgstap.
Van settelen moet Arnando nog steeds weinig weten: “Ik heb zoveel geleerd over mezelf tijdens mijn rondreis in Australië, dat het ook een beetje mijn filosofie is geworden: je leert het meest door te reizen. Dus ik reis lekker door binnen Talent&Pro. Elke cursus, elke opdracht is weer een extra stukje bagage dat mij helpt in het vinden van die droombestemming.”

Halte 1: Medewerker Hypotheken Contact Centrum

De eerste opdracht van Arnando was bij het HCC, het Hypotheken Contact Centrum, dat door de Hypotheker bij Talent&Pro is ondergebracht. Tien maanden klanten helpen en adviseren bij al hun hypotheekvragen leverde Arnando de nodige meters in de bancaire en hypothecaire wereld op.

Halte 2: Teamlead Hypotheken Contact Centrum

In de tussentijd bleven zijn leiderschapskwaliteiten en positieve invloed op de teamdynamiek binnen het HCC niet onopgemerkt. Arnando werd gevraagd om teamlead te worden, waardoor hij nu als manager een groep eerstelijnscollega’s mag aansturen. In die rol zorgt hij voor de werving van nieuwe collega’s, voert hij functioneringsgesprekken, helpt hij zijn mensen ontwikkelen met constructieve feedback, voert hij gesprekken met de franchisenemers van de Hypotheker die het HCC bedient en onderhandelt hij met stakeholders over tarieven en salestargets. Een uitdagende opdracht, waarin Arnando dagelijks enorm veel leert.

Netwerken als een Pro

Maar reizen doe je natuurlijk niet vanuit je luie bureaustoel. Gelukkig wist Wouter, manager BPO (Business Process Outsourcing) bij moederbedrijf Redmore, Arnando snel te vinden toen hij lucht kreeg van de vrijgekomen functie van propositie manager bij De Hypotheker. Het feit dat Wouter al veertien maanden uitstekend samenwerkt met Arnando én afwist van zijn reislust hielp daarbij. Hoewel De Hypotheker niet meteen dacht aan een detacheringsconstructie bij het invullen van deze functie, werd toch gekozen voor Arnando als vervanger. Mijn goede contacten bij De Hypotheker als teamlead bij het HCC gaven daarin denk ik de doorslag. Waardoor ik na mijn aanstelling als teamlead op het HCC al snel mijn volgende reisbestemming in zicht had!”

Halte 3: Projectleider en Junior Propositie Marketeer bij De Hypotheker

Arnando werkt daarom nu twee dagen per week ook bij De Hypotheker in Capelle aan de IJssel, in een duo-functie van projectleider en junior propositie marketeer.  “In die rollen denk ik na over mogelijkheden om klanten van De Hypotheker beter van dienst te zijn. Daarvoor moet ik op actualiteiten inspelen die kansen bieden voor de klant. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de communicatie richting klanten bij wetgeving die impact heeft op hun hypotheek. Maar ook het vermarkten van financieel aantrekkelijke mogelijkheden op het gebied van woningverduurzaming. Op het Binnenhof gebeurt van alles wat kansen biedt voor woningbezitters én voor hypotheekverstrekkers. Het is als projectleider en propositie marketeer mijn taak om ervoor te zorgen dat de juiste kansen de juiste mensen bereiken.”

Arnando

Drie reis- en netwerktips van Arnando

Op de vraag of Arnando stiekem al een beetje een droombestemming in zicht heeft haalt hij zijn schouders op. “Je mag me sowieso bellen als Edwin’s plekje vrijkomt. Intussen blijf ik mij lekker verder ontwikkelen bij Talent&Pro.” Daarop vroegen we Arnando om zijn drie belangrijkste reis- en netwerktips:

  1. Wees altijd positief in je contact met mensen…

Netwerken draait niet om praten, maar om een positieve houding. Zichtbaar zijn en blijven helpt daarbij. Daarom zorg ik ervoor dat ik elke week wel een keer op het hoofdkantoor ben. Het ergste wat kan gebeuren is dat collega’s aan jou denken als er een mooie opdracht binnenkomt…

  1. Pak alle kansen aan, met beide handen als het even kan…

Wordt jou iets gevraagd of aangeboden wat buiten je takenpakket valt? Zeg ja. Het ergste wat kan gebeuren is dat je op een Talent&Pro-poster komt te staan, in het kerstfilmpje bij de directeur thuis verschijnt of onderwerp bent van een blog…

  1. Spreek je ambities uit

Formuleer je ambities en spreek ze uit. Binnen Talent&Pro doe je dit natuurlijk regelmatig in je gesprekken met je People Manager, maar ook buiten T&P is dit enorm belangrijk. Vroeg of laat komt je boodschap bij iemand terecht die jou kan helpen die ambities te realiseren. Het ergste wat kan gebeuren is dat je vertrekt richting een nieuwe bestemming… Heerlijk toch!

Ben jij net zo een netwerker en reiziger als Arnando? Of wil je het dolgraag leren in de praktijk, terwijl je de gaafste opdrachten doet? Bekijk dan ons traineeship Bancair, of een van de andere finance traineeships!