Talent&Pro aan de kant van de klant met Patrick van der Meer (Crédit Agricole Consumer Finance Nederland)

Wie: Patrick van der Meer, 50 jaar.
Wat: Teammanager Loan Acceptance bij Crédit Agricole Consumer Finance Nederland (CACF) in Amsterdam.
Over CACF: Crédit Agricole Consumer Finance Nederland is marktleider in consumentenkrediet in Nederland. CACF is onderdeel van Crédit Agricole S.A., een van de grootste financiële instellingen ter wereld. Met de merken Interbank en Findio verstrekken zij leningen aan consumenten voor de aanschaf van een auto, motor of caravan. Ook kunnen consumenten een verbouwing financieren, zoals een nieuwe keuken of badkamer.
Werkt bij CACF: Sinds juli 2015.
Werkt met Talent&Pro samen sinds: “Al 10 tot 15 jaar, maar dan met name vanuit mijn tijd bij de Rabobank (mijn vorige baan) en sinds 2 jaar dus bij CACF.”
Leuke anekdote over Talent&Pro? “Naast dat we op zakelijk vlak uitdagingen met elkaar aanpakken, delen we ook een sportieve interesse: de Nijmeegse Vierdaagse. Elk jaar zoeken Ronald Bakker en ik elkaar op en lopen we een paar dagen samen. Tijdens een van Ronald’s werkbezoeken had ik nèt de Vierdaagse gelopen en zag hij een foto van Nijmegen op mijn bureau staan. We raakten in gesprek en mijn enthousiasme sloeg op hem over.”


Patrick, heel leuk dat je je persoonlijke ervaringen met Talent&Pro wilt delen. Vertel, welke eerste indruk maakte Talent&Pro op jou?

“De allereerste indruk is alweer even geleden: ergens tussen de 10 en 15 jaar (vanuit de Rabobank), dus ik kan het me niet meer zo goed herinneren. Maar een paar jaar geleden zocht ik voor een soort heisessie voor CACF een ruimte buiten ons eigen kantoor. Talent&Pro wilde in Utrecht wel een ruimte beschikbaar stellen en toevallig werd precies op die dag de kerstvideo opgenomen. We vielen dus met onze neus in de boter: veel mensen in de weer, overal decorstukken en vrolijkheid alom. Díe dag bevestigde mijn beeld wat ik al een beetje van Talent&Pro had: een hele vrolijke én professionele club – letterlijk een ‘Great Place to Work’. Het plezier is van directie tot medewerkers voelbaar en er wordt hard gewerkt als er hard gewerkt moet worden. Maar er is ook ruimte voor lol.”

“Toen we binnenkwamen bij Talent&Pro was er vrolijkheid alom. Ik voelde en ik zag dat het – letterlijk – een ‘Great Place to Work’ is.”

Wat is de grootste uitdaging bij CACF waar Talent&Pro bij helpt? Op welk vlak werken jullie het meeste samen?

“Onze grootste uitdaging is dat het werkaanbod enorm kan fluctueren. Soms is het rustiger, maar er zijn ook periodes dat er volop aanvragen binnenstromen. Bovendien controleren we aanvragen nog veel met de hand en die fluctuatie heeft dus direct gevolgen voor onze capaciteit. Probleem daarbij is dat het werk dermate complex is dat we geen uitzendkrachten kunnen inzetten. We hebben hiervoor mensen nodig die de nodige kennis hebben, op korte termijn de materie onder de knie hebben en daardoor snel inzetbaar zijn én die weten hoe het bedrijfsleven in elkaar zit. Talent&Pro kan deze mensen leveren: jonge, enthousiaste mensen met talent, hardwerkend, goed opgeleid, enthousiast, communicatief sterk, die weten wat ze willen bereiken en met veel plezier hun schouders onder de klus zetten. Het is eigenlijk altijd raak en als de Accountmanagers van Talent&Pro even niemand kunnen matchen met ons, dan zetten ze ook niet iemand neer waar ze niet volledig achter staan. Ik waardeer die eerlijkheid en transparantie enorm én het ontzorgt mij volledig.”

Kun je een voorbeeld noemen van een groot succes dat je samen met medewerkers van Talent&Pro hebt behaald?

“Het eerste half jaar van 2016 hadden we te kampen met een flinke achterstand in werk. We hebben lang geprobeerd om dat zelf op te lossen, maar gelukkig kwam er later budget vrij om hier tijdelijke medewerkers voor aan te nemen. Talent&Pro kon een grote groep talenten beschikbaar stellen. In vier weken waren er 10 tot 12 medewerkers geworven, gescreend én ingewerkt. Daar was ik écht van onder de indruk. En van de flexibiliteit en de werkhouding van alle talenten: ze konden rustig 1 tot 2 uurtjes overwerken en dat vonden ze heel vanzelfsprekend. De vraag kwam in een korte tijd op, de inzet van medewerkers stond door Talent&Pro heel snel én dankzij de Talent&Pro medewerkers was de achterstand binnen no-time opgelost.”

“In vier weken waren er 10 tot 12 Talent&Pro medewerkers geworven, gescreend én ingewerkt. Daarna was de achterstand in no-time weggewerkt.”

In hoeverre merk jij dat er een People Manager bij de ontwikkeling van medewerkers van Talent&Pro betrokken is?

“Dat merk ik heel sterk! Ik werk met meerdere bureaus, maar nergens is er zoveel aandacht voor het ontwikkelpad van de medewerkers als bij Talent&Pro. Er wordt een pad uitgestippeld waarin de medewerker wordt uitgedaagd om zichzelf te overtreffen en te verrassen en de People Manager houdt daarbij heel goed – en proactief – een vinger aan de pols. Zo heb ik ook wel eens gehad dat een People Manager aan mij vroeg: ‘Zou je bij deze medewerker op dit of dat ontwikkelpunt willen letten?’ Dat vind ik heel professioneel en voor mij als opdrachtgever stimuleert dat ook om veel meer aandacht te geven aan een beoordeling omdat ik weet: er wordt wat mee gedaan door zowel de medewerker als de People Manager. Dat triggert mij om die medewerker óók te laten groeien.

Laat ik het zo zeggen: als ik mij als medewerker bij een detacheringsbureau zou aansluiten, dan zou dat bij Talent&Pro zijn. Met name de persoonlijke begeleiding en ontwikkeling is bij Talent&Pro heel bijzonder en goed!”

Kun jij Talent&Pro in 3 woorden omschrijven? Of in 3 woorden beschrijven wat de samenwerking met Talent&Pro voor jou betekent?

“Ik red het niet in drie hoor! Maar ik ga het proberen:

  1. Professioneel: goed opgeleide mensen, maken afspraken waar en laten een goede indruk achter.
  2. Fun: iedereen die er werkt, werkt er met plezier en straalt dat ook uit. Het is een jong en fris bedrijf en je proeft de positieve sfeer.
  3. Verfrissend: Talent&Pro is dynamisch, gaat met de tijd mee en ze houden hun oren en ogen open voor wat er gebeurt in de markt. Ze zijn innovatief en pakken nieuwe kansen snel op.”

“De werkwijze van Talent&Pro met een People Manager vind ik heel professioneel. Het triggert mij als opdrachtgever om ook veel aandacht te besteden aan de groei van mijn medewerkers.”