Talent&Pro aan de kant van de klant met Jorrit Schenkhuizen (a.s.r.)

Wie: Jorrit Schenkhuizen, 39 jaar.
Wat: Teammanager Team Beleggingsverzekeringen bij a.s.r. in Utrecht.
Over a.s.r.: ASR Nederland N.V. (a.s.r.) has been in the insurance business since 1720. It is one of the top three insurance companies in the Netherlands. Through its labels a.s.r., De Amersfoortse, Ditzo, Ardanta en Europeesche Verzekeringen, a.s.r. offers insurance, pension and banking products and services to consumers and SMEs. a.s.r. is also active as a fiduciary asset manager, particularly in the public sector. a.s.r. has been listed on Euronext Amsterdam since June 2016 and has been included in the Midcap index since 19 September 2016. For more information, please visit www.asrnl.com.
Werkt bij a.s.r. sinds: 2001. Jorrit: “Mijn eerste jubileum heb ik al gehad en dat wil ik graag nóg een keer meemaken! Ik zit nu al 18 jaar bij a.s.r., maar heb geen drie jaar hetzelfde gedaan. Het is zo’n groot bedrijf dat ik al verschillende functies heb mogen vervullen. Sinds 2014 stuur ik een eigen team aan.”
Werkt met Talent&Pro samen sinds: December 2014. Jorrit: “Toen ik mijn huidige team heb opgericht.”
Leuke anekdote: “Ik werkte al twee jaar met hetzelfde callcenter samen en op een gegeven moment kwam daar een medewerker van Talent&Pro te zitten. Aan het einde van zijn eerste dag belde hij mij op: ‘ik zie een paar dingen die écht anders kunnen’. Dat vind ik tof: mensen die op hun eerste dag al zo’n proactieve houding aannemen!”


Jorrit, leuk dat je namens a.s.r. jouw ervaring met Talent&Pro wilt delen. Kun je vertellen wat op dit moment jullie grootste uitdaging is en hoe Talent&Pro hierbij helpt?

“De grootste uitdaging die we continue hebben is de juiste bezetting. In aantal mensen, maar ook mensen met de juiste achtergrond en vaardigheden die de complexiteit van onze werkzaamheden aankunnen. Talent&Pro speelt daar heel strak op in. Toen ik in december 2014 startte als teamcoördinator moest ik in korte tijd een ‘dedicated team’ samenstellen met zowel in- als externe medewerkers. Het was voor mij de eerste keer om als coördinator een nieuw team op te richten – en daarin dus onervaren – en daar heeft Talent&Pro mij enorm mee geholpen.”

“De grootste uitdaging die we continue hebben is de juiste bezetting. Talent&Pro speelt daar heel strak op in.”

Op dit moment heb je een heel gemixte groep van maar liefst tien T&P’s in jouw team. Waar houden zij zich mee bezig?

“Een grote groep inderdaad (misschien wel de grootste?) en een leuke mix. Ik heb één medewerker vanuit de unit Business IT, vijf T&P’ers uit de unit Actuarieel en een aantal adviseurs. Twee daarvan zijn coördinator binnen het team, ik heb drie actuarieel specialisten, een aantal front- en backoffice medewerkers en de adviseurs hebben hun eigen projecten. Als team houden we ons vooral bezig met datastromen en data structureren. Daarnaast offreren en programmeren we. Redelijk complexe materie, maar leuk en het team zelf raakt er heel gemotiveerd van.”

Ja, vertel! Meerdere T&P’ers binnen jouw team hebben een mooie ontwikkeling doorgemaakt, mede door de kansen die ze zélf hebben gepakt. Kun je een voorbeeld noemen?

“Belangrijk om hierbij aan te geven is dat ik vind dat je in een team mensen moet inzetten op het vlak waarin ze zelf het meeste plezier hebben. Het gave van dit team is dat iedereen elkaar dat ook gunt. Als iemand aangeeft dat hij of zij wil doorgroeien naar een leidinggevende rol, dan gebeurt dat en accepteert iedereen dat ook. Daarnaast heb ik mensen in mijn team die onder andere zeggen: ‘ik heb een boek over programmeren in VBA gekocht, vind je het goed als ik dit ga leren? Ik ga dit in het weekend doen en ik denk dat ik twee weken nodig heb en dan kunnen we een deel van het proces automatiseren. Als het me lukt, dan wil ik die dagen graag compenseren. Als het niet lukt, dan is het mijn eigen tijd wat ik heb geïnvesteerd’. Dit vind ik echt mooi. Door dit soort goede ideeën zijn er een aantal dingen binnen het team ontwikkeld waar we nu profijt van hebben, omdat we een veel hogere kwaliteit producten en diensten kunnen leveren.”

Wat vind jij kenmerkend aan de dienstverlening van Talent&Pro?

“Talent&Pro investeert heel veel in haar medewerkers. Dat betekent dat mensen ook bewust aan hun eigen ontwikkeling werken. Dat zie ik terug in mijn eigen team én werpt zijn vruchten af. Soms is het lastig plannen met zoveel opleidingen, cursusavonden en examens – omdat de medewerkers daar allemaal tijd voor moeten maken – maar als opdrachtgever profiteren we direct van de ontwikkeling die ze hierdoor meemaken. Daarnaast stelt Talent&Pro hoge eisen aan hun eigen dienstverlening en zijn ze bereid óók daarin te ontwikkelen. Het is ook prettig om zo snel met Talent&Pro te kunnen schakelen. Als ik op vrijdag bel dat ik mensen nodig heb, dan is het (vaak) op maandag al geregeld. Onze Account Manager van Talent&Pro begrijpt onze behoefte. Hij verdiept zich in waar ons team naartoe beweegt en welk type medewerker we nodig hebben als er een gat ontstaat. Hij denkt mee en ontzorgt ons volledig.”

“Het is altijd fijn en snel schakelen met Talent&Pro. Als ik op vrijdag bel dat ik mensen nodig heb, dan is het op maandag geregeld.”

Wat is het grootste succes wat je samen met ‘jouw T&P’ers’ hebt behaald?

“Sowieso het team wat ik in 2014 met behulp van Talent&Pro heb samengesteld. Toen we net begonnen met dat team moesten er een paar duizend klanten gecontacteerd worden. Vanuit dezelfde offertemodule brachten meerdere medewerkers één offerte per keer uit, op hetzelfde moment. Enorm veel (hand)werk en vanuit het team kwam de wens of dit geautomatiseerd kon worden. Zo gezegd, zo gedaan. Daarna konden we er op één avond 7.000 offertes doorheen draaien. Heel gaaf, want de medewerkers waren daar eigenlijk helemaal niet voor aangenomen. We hadden ook niet de ambitie om te automatiseren en toch plukken we er nog steeds de vruchten van.”

Kun jij Talent&Pro in drie woorden omschrijven?

“Voor mij staat Talent&Pro voor zelfontwikkeling, een fijne samenwerking en klantgerichtheid.”

“Voor mij staat Talent&Pro voor zelfontwikkeling, een fijne samenwerking en klantgerichtheid.”