Robotisering: een robot als financieel adviseur

Routinematig werk wordt steeds vaker overgenomen door machines. Eerder namen robots alleen handmatig werk over, maar tegenwoordig zijn ze ook in staat om taken over te nemen waarbij je écht moet nadenken. Dat heeft grote gevolgen voor de financiële sector. Talent&Pro speelt in op deze robotiseringstrend.

Robotisering in de financiële sector

Computers kunnen veel werkzaamheden uitvoeren door het volgen van vaste procedures en algoritmes. Ook in de financiële sector ontwikkelt robotisering zich steeds verder. Neem bijvoorbeeld de app van een verzekeraar die je helpt bij het kiezen van de juiste verzekering: vroeger had je daar een adviseur voor nodig, maar tegenwoordig word je geholpen door een computerprogramma. Wij denken dat het niet lang zal duren voordat je financieel advies krijgt van een robot in plaats van een man met een stropdas. Dit heeft veel voordelen: robots zijn sneller, efficiënter en betrouwbaarder dan mensen. Daardoor betaalt een klant minder voor dezelfde service. Ook verzamelt een robot razendsnel de data die hij nodig heeft en kan hij 24 uur per dag en 7 dagen per week door blijven werken. Dat doen wij mensen ze niet na!

Informatieavonden over robotisering

In de zomermaanden van 2016 hebben Redmore Solutions en Talent&Pro de handen ineengeslagen om samen stappen te zetten binnen robotisering. Om in te spelen op deze trend organiseerden we twee informatieavonden over robotisering in de financiële dienstverlening. Na een uitgebreide presentatie op de eerste informatieavond moesten de bezoekers zelf aan de slag. Ze kregen de opdracht om zelf een applicatie te maken die data van een online omgeving automatisch in een database of formulier plaatst. Bij de tweede informatieavond presenteerden de deelnemers hun zelfgemaakte tool.

Een tool is sneller gebouwd dan je denkt

Volgens deelnemer Raveen Kapoerchan was het een groot succes: “Ik heb de twee informatieavonden ervaren als zeer leerzaam en interessant. Tijdens deze avonden werd er ook gesproken over hoe robotisering kan worden gebruikt op de werkvloer. Dit zijn voor mij zeer bruikbare tips die ik zeker ga meenemen naar mijn volgende opdracht. Dankzij de twee informatieavonden heb ik een veel beter beeld gekregen hoe dit kan worden toegepast in de financiële dienstverlening, en dus wat dit een organisatie kan opleveren! Door de opdrachten leer je beter hoe je gewoon zelf aan de slag kunt gaan, bijvoorbeeld waar je informatie over het bouwen van tools kunt vinden. Een tool is sneller gebouwd dan je denkt!”

Ondanks de robotisering denken wij bij Talent&Pro dat we nog niet bang hoeven te zijn dat we straks allemaal werkloos thuis zitten. Wij zien nog genoeg werkkansen en geloven dat robotisering in sommige gevallen zelfs werk oplevert.

Wij investeren daarom continu in jouw persoonlijke ontwikkeling met persoonlijke trainingen, opleiding en coaching, waardoor jij altijd op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen en trends.