Fastlane blog: Rick van Putten pioniert!

Traineeship Talent&ProMaandagmiddag. Rick van Putten meldt zich op kantoor bij Talent&Pro. Hij is deel van de eerste groep Talenten die het versnelde ontwikkeltraject van Talent&Pro volgen: de Fastlane. Die middag kunnen zij hun inzet en toewijding bezegelen met een persoonlijke mijlpaal en mijlpaal voor de organisatie als geheel: Rick is een van de eersten die door het nieuwe Fastlane-programma ruim binnen de twee jaar doorstroomt van Talent naar Pro!

Travelling light in het traineeship Bancair

Voor Rick begon het in oktober 2017. Met een mooi diploma Bedrijfskunde MER op zak, de verschillende gebruikelijke bijbaantjes en stages als student, maar nul komma nul ervaring binnen de financiële dienstverlening startte hij bij Talent&Pro. Als starter binnen de business unit Bancair deed Rick mee aan de onboarding en mocht direct na de start van de introductieperiode aan de slag bij ABN AMRO. “Hartstikke spannend natuurlijk om na een warm welkom bij Talent&Pro meteen uit te vliegen om bij een opdrachtgever aan de slag te gaan. Maar na verschillende gesprekken met collega’s, mijn People Manager en een behaald Wft Basis- en Wft Hypothecair Krediet-certificaat bleek de onboarding een goede voorbereiding op deze mooie uitdaging.”

Financieel advies als medewerker klantrelaties

Rick werd voor zijn eerste opdracht dus gematched met de hypothecaire tak van ABN AMRO. “Dankzij mijn Wft Basis- en Wft Hypothecair Krediet-training had ik de nodige inhoudelijke kennis opgedaan. Die kennis mocht ik in een adviserende rol meteen toepassen.” Rick kreeg met verschillende producten te maken, waaronder hypotheken met een hoog risico, bankspaarhypotheken en overlijdensrisicoverzekeringen. “Elke wijziging in situatie vraagt om een herberekening van de maandelijkse lasten of hoogte van de hypotheek. Om je een idee te geven, als je een hypotheek afsluit schat de bank het risico van de hypotheek in. Mede op basis van die classificatie wordt de hypotheekrente bepaald. Neemt dat risico af, omdat je meer aflost bijvoorbeeld, dan kan het zijn dat je in een lagere risico-categorie komt en dalen ook je maandelijkse lasten. Elk product heeft zo zijn bijzonderheden. Voor al die bijzonderheden maakte ik regelmatig berekeningen voor de klant.”

De weg bereiden voor de Fastlane

Je werk goed doen is één ding. Ervoor zorgen dat je je blijft ontwikkelen kan een uitdaging zijn. “Ik ben vanaf de start in gesprek gebleven met mijn manager op opdracht en met Talent&Pro. Mijn eerste prioriteit was daarbij vooral zoveel mogelijk leren en de dagelijkse werkzaamheden en inhoudelijke kennis volledig onder de knie krijgen. Met de toevoeging van Hypothecair Krediet en Vermogen aan mijn Wft-arsenaal schoot dat goed op.” Rick nam het initiatief om continu met zijn manager te bekijken waarin hij zich kon ontwikkelen. “Een win-win situatie, als je het team bij de opdrachtgever zo ook nog eens kan helpen de dienstverlening te verbeteren.“

“Mijn eerste prioriteit was daarbij vooral zoveel mogelijk leren, de dagelijkse werkzaamheden en inhoudelijke kennis volledig onder de knie krijgen. Met de toevoeging van Hypothecair Krediet en Vermogen aan mijn Wft-arsenaal schoot dat goed op.”

Work hard, get smart?

De gesprekken met zijn manager wierpen snel hun vruchten af. “Ik kreeg bijvoorbeeld vrij snel de verantwoordelijkheid over het rooster, het verzamelen van verbeterideeën en het optimaliseren van het CRM-systeem.” Vier maanden na zijn start bij Talent&Pro achtte ook zijn People Manager bij Talent&Pro Rick rijp voor een volgende stap: de Fastlane. “Dat was natuurlijk allereerst een mooi compliment naar mij toe. De Fastlane bood mij de mogelijkheid om nóg sneller te leren en professioneel te groeien. Negen maanden, naast fulltime werken, verschillende opleidingen en vaardigheidstrainingen in de avonduurtjes volgen. Dat had ik er zeker voor over.”

Senior medewerker klantrelaties 

Ontwikkelingen binnen de afdeling bij de ABN AMRO maakte intussen een uitbreiding van zijn opdracht mogelijk. In maart 2018, vlak na de start van de Fastlane, kwam er een plekje als senior binnen de afdeling vrij. De gesprekken met zijn manager, die hadden bijgedragen aan de uitbreiding van zijn takenpakket, droegen er nu ook aan bij dat Rick in aanmerking kwam voor de vrijgekomen rol van senior. “Ik had in een eerder stadium al aangegeven dat ik dat wil en heb daarna natuurlijk geprobeerd te bewijzen dat ik er klaar voor was.” Met succes: Rick mocht door als senior. “Op opdracht probeer ik zo dagelijks de basis te leggen voor mooie vervolgstappen in mijn ontwikkeling.”

“Op opdracht probeer ik zo dagelijks de basis te leggen voor mooie vervolgstappen in mijn ontwikkeling.”

Business Consultant: voorwerk pays off

De nieuwe job bracht nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee: “Ik mocht me bezighouden met de kwaliteit van de afdeling in de breedste zin. Taken verdelen, complexere vraagstukken uitwerken, collega’s coachen, nieuwe collega’s inwerken, en vooral ook de verbindende schakel zijn tussen de manager en het team.” Rick kreeg na een jaar investeren een vernieuwd aanbod van de opdrachtgever. ABN AMRO bood dit groeitalent graag nog wat langer een passende groeiomgeving. Deze keer als Business Consultant Kwaliteit & Controle.

Van financieel advies naar strateeg

We vroegen Rick wat hij als Business Consultant toevoegt voor zijn opdrachtgever. “Als Business Consultant draai ik mee in verschillende projecten. Ik had al ervaring met sommige werkzaamheden, zoals het optimaliseren van het CRM-systeem en deelname aan verbeteroverleggen. Maar nu ben ik ook verantwoordelijk voor het opmaken en aanleveren van managementinformatie en het uitvoeren van kwalitatieve en kwantitatieve analyses van processen. Ik kan veel meer werken aan kwaliteitsverbetering op een dieper niveau. Waar ik in mijn eerste opdracht klant voor klant en collega voor collega werkte aan kwaliteit, kan ik dat nu voor veel meer collega’s, afdelingen en klanten tegelijk doen. En zo echt het verschil maken.”

Rick (s)preekt: “Drie verklaringen voor mijn talentontwikkeling in de Fastlane”

De Fastlane sluit Rick af met een stuk meer bagage dan hij 17 maanden geleden bezat: Lean Six Sigma Green Belt, Agile Scrum Foundation, Wft Basis, Wft Vermogen, Wft Hypothecair Krediet, Commerciële Vaardigheden, Personal Performance Top en Personal Development Top zijn onderdelen van het ontwikkelprogramma waarmee hij de afgelopen tijd zijn cv heeft versterkt. Zijn Pro-presentatie sluit hij die middag af met de drie redenen voor zijn stormachtige ontwikkeling:

  1. “Heldere communicatie, de belangrijkste factor voor succes. Ik ben altijd in gesprek gebleven met mijn manager op opdracht en mijn People Manager bij Talent&Pro. Ik sparde regelmatig met ze over manieren waarop ik meer voor de opdrachtgever kon betekenen en de opdrachtgever meer voor mijn ontwikkeling. Dat werd heel erg gewaardeerd.
  2. “Openstaan voor nieuwe uitdagingen. Daarin is Pippi Langkous stiekem mijn inspiratie: ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.”
  3. “Een goede voorbereiding. Ik blijf altijd met mijn People Manager in gesprek en zorg ervoor dat ik opleidingen volg die aansluiten op mijn ideale volgende functie. Door me hierin vooraf te verdiepen kan ik direct toetsen of deze functie echt zo interessant is als ik dacht. Daarnaast heb je zo altijd een streepje voor op andere kandidaten.”

Het resultaat van Ricks presentatie op 18 februari moge duidelijk zijn. Talent&Pro is een Pro én pionier rijker!