Actuaris voor 5e jaar op rij beste startfunctie

Voor het vijfde jaar op rij is het beroep van actuaris de beste startfunctie in Nederland. Uit het onderzoek Studie & Werk 2014, van Elsevier en SEO Economisch Onderzoek, blijkt dat het beroep van actuaris ook in 2014 bovengemiddeld scoort op de kenmerken van een goede baan.

Elsevier en SEO Economisch Onderzoek stellen elk jaar een lijst samen van twaalf functies die een optimale mix bieden van zes kenmerken van een goede baan: een goed salaris, aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, werk op het eigen afstudeerniveau, duurzaamheid van de baan, algemene tevredenheid en een werkweek die aansluit bij het gewenste aantal uren. Voor alle functies werd in het onderzoek nagegaan hoe hbo’ers en academici op deze punten scoren ten opzichte van pas afgestudeerden met een vergelijkbare opleiding in dezelfde sector. Bron: AG&AI.

Van analytisch talent tot actuarieel professional bij Talent&Pro

Met een bèta-achtergrond kun je als onderzoeker of docent aan de slag. Een baan in het bedrijfsleven biedt echter nieuwe perspectieven! Als actuarieel professional bij Talent&Pro leg je de link tussen theorie en praktijk. Je gaat aan de slag met complexe financiële vraagstukken, zoals de woekerpolissen of het nieuwe pensioenakkoord. Je lost complexe vraagstukken op voor grote financiële instellingen als ASR, ABP of SNS Reaal. De werkzaamheden zijn uiteenlopend: van het bepalen van premietarieven tot het analyseren van risico’s. Via Talent&Pro kun jij je steeds verder ontwikkelen. De opdrachten groeien met je mee. Binnen een paar jaar ben je bezig met de meest technische vraagstukken, waar de bedrijfsvoering van je opdrachtgever van afhangt.

Bekijk de vacature van Actuarieel Talent.