Terugblik Nederlands Film Festival

Tien dagen lang was Utrecht het toneel van het jaarlijkse Nederlands Film Festival (NFF). De 34e editie van het evenement opende op woensdag 24 september met de thriller Bloedlink in het vernieuwde TivoliVredenburg. Het muziekcentrum vormde voor het eerst de uitvalsbasis van het festival. Talent&Pro viert dit jaar haar 15-jarig bestaan en is daarvan al 14 jaar sponsor van het festival. Het was daarom ook voor ons een bijzondere editie, waarbij we volop aanwezig waren op verschillende events. We blikken terug op een mooi NFF voor onze relaties en onze medewerkers.

Avond voor collega’s

We trapten de filmweek af met 300 collega’s in één bioscoopzaal. Na een diner in hartje Utrecht bekeken zij twee nieuwe korte Nederlandse films: Vrij en Eddy & Coby. We sloten de avond af met een feestelijke borrel in TivoliVredenburg tijdens Bring Your Own Beamer waar meer dan 75 kunstenaars en andere creatievelingen hun werk projecteerden.

Twee avonden voor relaties

Omdat de belangstelling voor het NFF onder onze relaties steeds groter wordt, hebben we dit jaar moeten uitwijken naar een tweede relatieavond. Op dinsdagavond 30 september woonden we de première van de nieuwe Nederlandse film Aanmodderfakker bij met onze relaties van de units Schade, Zorg & Inkomen, Pensioen & Leven en Actuarieel. Op woensdagavond 1 oktober namen we onze Bancaire en Match&More-relaties mee naar een bijzondere vertoning van de film De Nieuwe Wildernis, onder live begeleiding van het Metropole Orkest.

01Okt-Gouden kalf-119

Gouden Tegelonthulling Talent&Pro Filmboulevard

Ook de Talent&Pro Filmboulevard is tijdens dit NFF weer uitgebreid met twee Gouden Tegels. In de namiddag van dinsdag 30 september vond onder leiding van presentator Rene Mioch de Gouden Tegelonthulling plaats. Hier onthulden de Gouden Kalf-winnaars van 2013, Marwan Kenzari (Beste Acteur voor zijn rol in Wolf) en Hadewych Minis (Beste Actrice voor haar rol in Borgman) een tegel met hun eigen handafdruk. Samen met een aantal relaties woonden we de feestelijke onthulling bij. Het was een mooi en druk moment met veel pers en fotografen.

30Sep-Gouden kalf-023

Aanmodderfakker in de prijzen

Vooral de première van de film Aanmodderfakker, die we op 30 september met onze relaties bijwoonden, was een grote hit. De film werd enorm positief ontvangen door alle aanwezigen. Dit bleek niet voor niets: later in de week viel de film namelijk flink in de prijzen tijdens het Gala van de Nederlandse Film. Voor de categorieën Beste Scenario, Beste Acteur (Gijs Naber) én Beste Film mocht Aanmodderfakker een beeldje in ontvangst nemen. De tragikomedie van regisseur Michel ten Horn was daarmee de grote winnaar van 2014. Overigens won ook De Nieuwe Wildernis nog een Gouden Kalf, in de categorie Beste Publieksfilm. Van de 30.000 stemmers koos de meerderheid voor de Nederlandse natuurfilm. We blikken terug op een mooie NFF week en kijken nu al uit naar volgend jaar!