Talent&Pro Filmboulevard in de spotlights

Het was druk vandaag op de Talent&Pro Filmboulevard aan de Vinkenburgstraat in hartje Utrecht. De winnaars van het Gouden Kalf voor Beste Acteur 2013, Marwan Kenzari en Beste Actrice 2013, Hadewych Minis hebben hun handafdrukken voor hun eigen Gouden Tegel gezet. Talent&Pro is dit jaar al voor de 14e keer sponsor van het Nederlands Film Festival (NFF) en was aanwezig bij dit mooie moment.

Vorig jaar wonnen Hadewych Minis en Marwan Kenzari een Gouden Kalf voor Beste Actrice (Borgman) en Beste Acteur (Wolf). Naast een Gouden Kalf krijgen zij traditiegetrouw ook een Gouden Tegel op de Talent&Pro Filmboulevard. Op donderdag 10 juli was het zo ver en waren Hadewych en Marwan in de Utrechtse Vinkenburgstraat om hun handafdrukken in klei te zetten. De tegels worden deze zomer door Jos Stijlaart van bronsgieterij Flassh gemaakt en tijdens de Talent&Pro klantenavond op 30 september a.s. feestelijk onthuld. Hadewych en Marwan sluiten hiermee aan bij een imposante lijst winnaars. Hun tegels worden 34e en 35e in deze rij. In 2000 was de eerste Gouden Tegel een feit met het uitroepen van ‘Turks Fruit’ als film van de eeuw. Sindsdien zijn er elk jaar winnaars toegevoegd zoals Carice van Houten, Frank Lammers en Kim van Kooten. Er was veel pers aanwezig tijdens het maken van de handafdrukken. Klik op de afbeelding om de video van RTV Utrecht te bekijken.

rtv-utrecht

Over NFF

Jaarlijks, aan het begin van het najaar, vindt het Nederlands Film Festival (NFF) plaats. Het NFF is hét platform voor de Nederlandse film, waar publiek en professionals samenkomen om films te zien, te bediscussiëren en te beleven. Tien dagen lang is Utrecht de filmhoofdstad van Nederland, waar de Nederlandse film het erepodium krijgt dat het verdient. Het NFF staat in het teken van het ontdekken van nieuw talent: precies dat wat Talent&Pro ook bezighoudt!