Het nieuwe traineeship Legal: De ideale springplank voor je juridische carrière

Onlangs hebben we ons nieuwe traineeship gelanceerd: Legal, een uitbreiding van onze huidige dienstverlening. Door ontwikkelingen in de markt en de toenemende wet- en regelgeving waarmee de financiële sector wordt geconfronteerd, zagen we een trend in de juridische aanvragen vanuit de opdrachtgevers. Reinoud is één van onze eerste Legal trainees. In deze blog deelt hij zijn ervaringen.

Juridische achtergrond

Reinoud: “Na mijn Rechten studie en master Privaatrecht begon ik als contractmanager bij een klein bedrijf. Hoewel ik hier veel ervaring op heb gedaan kon ik mijn juridische hart nog niet volledig ophalen. Het werd tijd voor een nieuwe uitdaging en ik kwam bij Talent&Pro terecht. Toen nog onder het traineeship Schade, Zorg & Inkomen. Mijn eerste opdracht, bij Achmea, had eigenlijk al meteen een juridische insteek. In deze functie moest ik beslissingen op bezwaar schrijven in verband met het persoonsgebonden budget. Een onderwerp dat op dat moment flink in de spotlights stond. Hier heb ik direct heel veel kunnen leren doordat ik veel juridische stukken moest schrijven en veel heb moeten schakelen met budgethouders en vertegenwoordigers. Tegelijkertijd kon ik met mijn juridische achtergrond ook veel toevoegen doordat ik bekend was met de terminologie. Talent&Pro wist van mijn juridische achtergrond dus zodra het traineeship in ontwikkeling was, werd ik gevraagd om over te stappen naar de nieuwe unit: Legal”.

De wereld in ontwikkeling

Afgelopen jaar bleek er een trend zichtbaar in de aanvragen van onze opdrachtgevers. Door de sterke toename van wetten en regels, zoals de Wet Financieel Toezicht (Wft), de Pensioenwet, MiFID, Basel, Solvency en de Wet Bescherming Persoonsgegevens, is er steeds meer vraag naar juridisch geschoolde medewerkers. Dit biedt juristen juist mooie kansen, namelijk de mogelijkheid om op verschillende plekken uiteenlopende werkervaringen op te kunnen doen. Het was een kwestie van inspelen op deze ontwikkelingen en de unit Legal was geboren!

Verschil in traineeships

Het grote verschil tussen het traineeship Legal en de overige traineeships van Talent&Pro bestaat volgens Reinoud uit het feit dat je opdrachten niet altijd in hetzelfde werkveld zijn. “De werkzaamheden die je gaat verrichten, juridische handelingen, kun je op allerlei verschillende afdelingen uitvoeren”. Daarnaast geldt bij Talent&Pro dat je niet in aanmerking komt voor een Legal opdracht als je geen juridische achtergrond hebt. De medewerkers binnen dit traineeship worden dus echt specifiek op juridisch inhoudelijke opdrachten gematcht.

Toegevoegde waarde

Talent&Pro heeft een mooi opleidingsprogramma voor trainees gericht op kennis en vaardigheden. Voor het traineeship Legal betekent dat veel vakinhoudelijke opleidingen gericht op het juridische werkveld, maar ook op de financiële sector. Samen met de verschillende vaardigheidstrainingen heb je genoeg handvatten om te kunnen excelleren in het werkveld. “Ik heb een hoop opleidingen en trainingen gevolgd en vakinhoudelijke diploma’s behaald. Hiermee kan ik echt van toegevoegde waarde zijn en het verschil maken bij mijn opdrachtgever. Ik weet enerzijds wat er in de business speelt en anderzijds kan ik mijn juridische kennis toepassen. Win-win situatie!”, aldus Reinoud.

Breed takenpakket

Maar wat voor opdrachten kun je eigenlijk verwachten binnen het traineeship Legal? “Momenteel zit ik op een opdracht bij een verzekeraar. Daar ben ik onder andere bezig met het maken van een handboek voor het verbeteren van een risico dat kenbaar is geworden tijdens een audit. Daarnaast kon ik snel extra werkzaamheden als contractmanager naar me toetrekken vanwege mijn eerder opgedane ervaring. Deze werkzaamheden bestaan uit het verlengen, opstellen en onderhouden van contracten tussen bijvoorbeeld de verzekeraar en wederpartijen zoals advocaten, IT bedrijven of partijen voor website hosting.”. Veelzijdige werkzaamheden dus die je bij verschillende opdrachtgevers tegen kan komen.

Springplank

Reinoud: “Dit traineeship helpt mij enorm met het opdoen van werkervaring op verschillende gebieden. Hierdoor leer ik steeds beter waar mijn interesse ligt en ook waar vooral niet. Kortom: de ideale springplank voor mijn juridische carrière.”

Heb jij een juridische achtergrond en wil je snel stappen maken in de financiële dienstverlening? Zie jij het traineeship Legal helemaal zitten? Neem dan snel contact met ons op!