Groeien in de 6e versnelling met de People Manager van Talent&Pro

Daar sta je dan, na jaren van keihard knokken ben je eindelijk afgestudeerd. Geweldig natuurlijk, de wereld ligt aan je voeten…. Toch? Gevoelens van trots en zelfvertrouwen worden dikwijls afgewisseld door twijfels tijdens de zoektocht naar je eerste echt job.

Ja – je bent jong, hoogopgeleid, en gemotiveerd – maar welke kant moet je op? En waar liggen je ambities? Dat zijn vragen die je misschien nog niet kan beantwoorden. Kon je maar terecht bij een coach… Wij hebben goed nieuws! Bij Talent&Pro krijg je je eigen coach die jou begeleidt tijdens je traineeship: een People Manager! In dit blog lees je welke rol de People Manager speelt in jouw leven en jouw carrière.

Geen ervaring: kans of bedreiging?

Laten we open kaart spelen. Wij vinden dat we de meest ontwikkelgerichte detacheerder zijn binnen de financiële dienstverlening. Je eerste baan moet een vliegende start zijn voor je carrière. Wij zetten jouw persoonlijke ontwikkeling centraal in ons traineeship, maar geven je ook belangrijke relevante ervaring bij grote spelers in de financiële sector. We zeggen niet voor niets: “In dienst bij Talent&Pro ontwikkel je twee keer sneller dan in een vaste baan”. Hoe we deze belofte waarmaken? We vragen het aan Madelon de Jager en Bas Corstjens, beiden People Manager bij Talent&Pro.

De toegevoegde waarde van een People Manager

Madelon: “In feite is de People Manager de sparringpartner van de medewerker. Op ieder gewenst moment kan de medewerker hulp vragen om verder te komen in zijn of haar ontwikkeltraject. Of het nu gaat om het vaststellen van leerdoelen, het tackelen van een lastige situatie op de werkplek, of het aanpakken van een kwetsbaar onderwerp: als People Manager denk ik mee, stel ik vragen en kom ik met suggesties.”

Bas: “Wij werken hard aan het (op)bouwen van een persoonlijke band. Bijvoorbeeld door regelmatig af te spreken en in gesprek te gaan. Hiermee leert de People Manager niet alleen de persoon zelf beter kennen maar achterhaalt op deze manier ook de specifieke ontwikkelbehoeftes. Wij proberen op de juiste momenten een zetje in de rug geven, hebben aandacht voor de medewerker en kunnen ze mentaal uitdagen. Wij zijn er om successen van de medewerker te vieren en om ze te laten leren van hun tegenslagen. Dat maakt mijn baan heel mooi”. Wil je een kijkje in de keuken? Check dan de vlog van People Manager Bas.

Alles begint met de bereidheid om in de spiegel te kijken

In je comfortzone is het rustig vertoeven, maar het is niet de plek waar je de eerste jaren van je loopbaan wilt doorbrengen. Tenminste, niet wanneer je in onze traineeships wilt slagen. Onze Young Professionals komen met een hoop energie binnen en zijn vastbesloten snel stappen te maken.

Bas: “Wat kenmerkend is aan de medewerkers van Talent&Pro is de motivatie om zichzelf beter te leren kennen en met nieuwe inzichten aan de slag te gaan”. Dit is essentieel voor de wisselwerking tussen de People Manager en de medewerker: zonder wens tot verandering is er geen basis om te ontwikkelen. Het begint allemaal met de bereidheid om in de spiegel te kijken en zowel de kwaliteiten als valkuilen te erkennen. Pas dan kun je gericht aan je eigen ontwikkeling werken.

Persoonlijke ontwikkeling, een centrale positie

In 1999 legden een psycholoog en een socioloog de bouwstenen van Talent&Pro. Het doel was het ontdekken en ontwikkelen van enthousiast hoogopgeleid talent, om deze vervolgens in te zetten bij de grote verzekeraars. Binnen dit concept lag een sleutelrol weggelegd voor de People Manager die nog steeds een centrale plek in de organisatie inneemt. Door de primaire focus op onze mensen faciliteren we met onze People Manager groei en ontwikkeling. Bas: “Ontwikkelen zit in ons DNA, het is wat we dagelijks doen en waar we goed in zijn”.

De People Manager en de Account Manager

De gelijkwaardige tegenhanger van de People Managers zijn de Account Managers, zij zijn er voor de belangen van de klanten. Madelon: “De fysieke tweedeling brengt juist evenwicht tussen de belangen van de klant en de medewerkers”. Bas: “Een medewerker van Talent&Pro kan erop vertrouwen dat de People Manager streeft naar wat het beste is voor de medewerker. Soms zijn er tegenstrijdigheden, daar gaan we altijd goed over in gesprek”.

Een eigen People Manager

Klinkt luxe toch, je eigen coach? Bij ons is het vanzelfsprekend. Wanneer je met een hbo/wo traineeship start leer je direct je People Manager kennen. Wil je meer weten over het werken bij Talent&Pro? Check dan onze vacatures of neem contact met ons op!