Actuaris voor 6e jaar op rij beste startersfunctie

Voor het zesde jaar op rij is het beroep van actuaris de beste startfunctie in Nederland. Uit het onderzoek Studie & Werk 2015, van Elsevier en SEO Economisch Onderzoek, blijkt dat het beroep van actuaris ook in 2015 bovengemiddeld scoort op de kenmerken van een goede baan.

Het onderzoek

SEO onderzoekt 70 verschillende functies onder starters op de arbeidsmarkt. Deze worden vergeleken op salaris, secundaire beloningen, werk op eigen afstudeerniveau, duurzaamheid van de baan, de mate waarin de werkweek  aansluit bij gewenste uren en algemene tevredenheid.

Actuarieel professional

Met een bèta-achtergrond kun je als onderzoeker of docent aan de slag. Een baan in het bedrijfsleven biedt echter nieuwe perspectieven! Als actuarieel professional bij Talent&Pro leg je de link tussen theorie en praktijk. Je gaat aan de slag met complexe financiële vraagstukken, zoals de woekerpolissen of het nieuwe pensioenakkoord. Je doet tijdelijke opdrachten bij verschillende pensioenfondsen of verzekeraars, zoals Nationale-Nederlanden, Delta Lloyd en Aegon. Daarnaast volg je een uitgestippeld opleidingstraject, waarbij je jezelf eerst Actuarieel Rekenaar, daarna Actuarieel Analist en tot slot Actuaris mag noemen. Via Talent&Pro kun jij je steeds verder ontwikkelen. De opdrachten groeien met je mee. Binnen een paar jaar ben je bezig met de meest technische vraagstukken, waar de bedrijfsvoering van je opdrachtgever van afhangt. Daarnaast bieden wij uitzicht op een vast contract.

Meer weten? Bekijk de vacature voor het traineeship Actuariaat.

Bron: www.seo.nl