2017: het jaar van de millennial

2017 wordt het jaar van de millennial. Millennials, ook wel Generatie Y genoemd, zijn geboren tussen 1980 en 2000 en vallen dus in de leeftijdscategorie van 17 tot 37 jaar. Deze generatie onderscheidt zich van voorgaande generaties door middel van ambitie, de can do mentaliteit, unieke online vaardigheden en mobiel solliciteren.

Ambitie

De millennials vinden zichzelf ambitieuzer dan voorgaande generaties. Ze vinden het belangrijk om zich te ontwikkelen, cursussen te volgen en zijn constant op zoek naar feedback. Eén beoordelingsgesprek per jaar is niet voldoende. De millennial wil een ongoing conversation over ontwikkeling, zodat hij kan blijven groeien.

Can do mentaliteit

Uit onderzoek van Gallup is gebleken dat zwakke punten bijna nooit veranderen in sterke punten. Millennials richten zich daarom niet op hun zwaktes, maar juist op hun sterktes. Sterke punten blijven zich namelijk eindeloos ontwikkelen en leveren dus veel meer resultaat op. Werkgevers die meegaan in deze can do mentaliteit zorgen dat de sterke punten van hun werknemers groeien en halen het beste in hun personeel naar boven.

Unieke talenten

Millennials willen een baan waarin ze van betekenis zijn. Ze nemen geen genoegen met een nauwelijks uitdagende of oninteressante baan. Eigen verantwoordelijkheden geven de werkzaamheden van de millennial betekenis en houden hem of haar scherp. Daarnaast beschikken millennials over unieke talenten; ze gebruiken vernieuwde en verbeterde werkwijzen en hebben uitstekende digitale vaardigheden. Hierin streven ze oudere werknemers voorbij.

Coaching

Generatie Y ziet een baas liever als coach. Millennials willen de kans krijgen om fouten te maken en van deze fouten te leren. Dit draagt bij aan hun ontwikkeling. Een millennial verwacht feedback en interactie van een leidinggevende, zodat hij kan groeien. Bij Talent&Pro krijg je een People Manager als persoonlijke coach, die je helpt jouw passies en talenten te ontdekken.

Mobiel solliciteren

Millennials regelen alles via hun smartphone; van online bankieren tot online shoppen en zelfs mobiel solliciteren. Over enkele jaren zullen de millennials het grootste deel van de werkende beroepsbevolking vormen. Organisaties die nog niet inspelen op mobiel solliciteren, lopen getalenteerde sollicitanten mis.

Millennials bij Talent&Pro

Bij Talent&Pro herkennen we ons goed in de onderscheidende vaardigheden van de millennial. Digitalisering en continue persoonlijke ontwikkeling zijn aan de orde van de dag. Millennials zijn dan ook altijd welkom! Wij spelen in op je ambities via ons grote aanbod aan cursussen en trainingen om je vaardigheden te ontwikkelen. Ook geven we je een persoonlijke coach, zodat je gericht aan deze ambities kunt werken.

Benieuwd? Bekijk direct onze vacatures.